tung,
ketu mund te shkarkoni nje koleksion kengesh
nga Shaqir Cërvadiku. degjim te kendshem.
Autobiografia e Shaqir Cërvadikut
Jam i lindur në fshatin Poklek të Drenicës. Shkollën fillore dhe të mesmën i kam kryer në Drenas (ish Gllogovc), ndërsa studimet i kam kryer në Prishtinë dega BAT-it (bazat e arsimit teknik). Kam punuar në shkollën mesme në Drenas (ish Gllogovc) për 15 vite. Jam i martuar dhe kam tre femijë dy vajza e nji djalë.
Me kangë kam filluar te mirrem që i vogël ende pa shkuar në shkollë dhe kjo dëshirë lindi nga babai im Halil Cërvadiku që ishte ndër rapsodët e njohur në Drenicë dhe më gjerë. Babai im Halil Cërvadiku në duet me vëllain e tij Hysen Cërvadikun për 50 vjet e kendoj dhe kultivoi kangën rapsodike. Pata fatin qe i vogël ti ndëgjoja legjendat e folklorit e të kangës shqipe "live" duke kënduar në odën tonë si Salih e Feriz Krasniqin, Rizah Bllacën, Qamilin e Vogël, Tahir Drenicën Hashim Shalën, më vonë të bijtë e Sefës e shumë tjerë. Duke dëgjuar këta këngëtarë të mëdhenj unë u mishërova dhe u dashurova në këngën për të vazhduar deri ditët e sotme.
Fillmisht fillova me babën të këndoj në dasma e gazmende pastaj me 1977 u angazhova ne ansamblin "Shote Galica" ku edhe arrita afirmimin e plotë si këngëtar. Me këtë ansambël kemi dhënë qindra e qindra koncerte dhe kemi bërë iqizme të shumta në Radio e TV. Pastaj nji kohë vazhdova me ansamblin "Bajram Curri" të Prishtinës me të cilin ansambël poashtu patëm shumë koncerte në Kosovë dhe diasporë. Ndërsa ka mbi dhjetë vite veproj i pavarur si këngëtar.
Kam edituar deri me tani 13 albume dhe tri videokaseta. Tri albume i kam punuar me ansamblin "Shote Galica" (albumin «Mos harro tokën që t’lindi», «Flakë e vatër» dhe «Zëri i Zotit»). Me ansamblin "Bajram Curri", (albumin «Besa lart e ka ngritë burrin») dy albume i kam punuar me grupin "Corona", («S’kam kujtue se m’gjen pranvera» dhe «Shkova kah nuk shkova») ndërsa shtatë albume i kam punuar me Burim Krasniqin në studion e tij («Këndoj të mos qaj», «Për Liri», «Bylbylat e Lirisë», «Dasma e Kosovës», «Kështu ja thotë kangës bylbyli», «Lutjet e zemrës» dhe «Mjalti i jetës». Kam realizuar edhe tri videokaseta personale «Nji grusht dhe» në regji të Isa Qosjes, «Shkova kah nuk shkova» në regji të Sunaj Raqës dhe «Dasma e Kosovës» në regji te Luan Dakës.
Kangët i komponoj vetë por kam kënduar edhe kangë të këngëtarve tjerë. Shkruaj edhe tekste të kangëve por kam marrë tekste edhe nga autorë të ndryshëm siq janë: Izet Rraci, Faruk Tasholli, Riza Greiqevci, Fatmir Muja, Athem Hoti, Rexhep Hasani e të tjerë. Në repertoarin kam edhe shumë duete me këngëtarë tjerë: Mahmut Feratin, Sala Bekteshin e Ramize Cakën, Shyhrete Behlulin, Nikollë Nikprelajn. Kangë komponoj edhe për këngëtarët tjerë.
Qershor 2006 për Rapsodet.com

pjesa 1
Shaqir Cërvadiku - A mendove se t'harrova
Shaqir Cërvadiku - A m'ke thënë moj bukuri
Shaqir Cërvadiku - Ai është i gjallë
Shaqir Cërvadiku - Anës së lumejve
Shaqir Cërvadiku - Asnjëherë kundër Kosovës
Shaqir Cërvadiku - Çka po thotë Adem Jashari
Shaqir Cërvadiku - Ç'ke bilbil që po vajton
Shaqir Cërvadiku - Dallëndyshe e bukur
Shaqir Cërvadiku - Dasma e Kosovës
Shaqir Cërvadiku - Dhe u nisën trimat dhe u nis kolona
Shaqir Cërvadiku - Dy lotët e saj
Shaqir Cërvadiku - Dy motra
Shaqir Cërvadiku - Ecë Besimi rrugëve të lirisë
Shaqir Cërvadiku - Elbasan qytet i bukur
Shaqir Cërvadiku - Formula e dashurisë
Shaqir Cërvadiku - Halit Gashi djalë i ri
Shaqir Cërvadiku - Hiqe lotin
Shaqir Cërvadiku - Kah po shkon moj zanë
Shaqir Cërvadiku - Karaifili i zemanit
Shaqir Cërvadiku - Këndon bylbyli
Shaqir Cërvadiku - Kënga e Rrustë Rexhepit
Shaqir Cërvadiku - Këngë e shkruar me gjak
Shaqir Cërvadiku - Këngë për Shaban Polluzhën
Shaqir Cërvadiku - Kulla e braktisur
Shaqir Cërvadiku - Kush është ajo dorë
Shaqir Cërvadiku - Kush na ndali diellin
Shaqir Cërvadiku - Lum si ti për ata sy
Shaqir Cërvadiku - Me gëzim po shkoj n'ushtri
You have to thank the author or make a post to see this text.
pjesa 2
Shaqir Cërvadiku & Ramizja e Sala - Po përzihet Përzereni
Shaqir Cërvadiku - O sa bukur në Kosovë
Shaqir Cërvadiku - Përmendoret e lirisë
Shaqir Cërvadiku - Po ju thërret vendlindja
Shaqir Cërvadiku - Potpuri
Shaqir Cërvadiku - Pritëm vashë
Shaqir Cërvadiku - Rreth e qark
Shaqir Cërvadiku - Rrezon dielli
Shaqir Cërvadiku - Sa i ëmbël muaji i Majit
Shaqir Cërvadiku - Shqipërinë e dua
Shaqir Cërvadiku - Shumë pranvera të pres moj vashë
Shaqir Cërvadiku - Shumë urime shumë gëzime
Shaqir Cërvadiku - S'kam kujtu se më gjenë pranvera
Shaqir Cërvadiku - Zëri i Zotit
Shaqir Cërvadiku - Vlora
Shaqir Cërvadiku - Tretem në gurbet
Shaqir Cërvadiku - Toka dridhet deti po gjëmon
Shaqir Cërvadiku - Të zgjoj Xhevë oj motër trime
Shaqir Cërvadiku - More pëllumb
Shaqir Cërvadiku - Mori çikë kosovare
Shaqir Cërvadiku - Mos harro tokën që të lindi
Shaqir Cërvadiku - Natë e turbulltë mesjetare
Shaqir Cërvadiku - Ndale bilbil këngën
Shaqir Cërvadiku - Në muzeun historik
Shaqir Cërvadiku - Ne të dy
Shaqir Cërvadiku - Nga buzëqeshja e kuptova
Shaqir Cërvadiku - Nuk është jeta 1000 vjet
Shaqir Cërvadiku - Nuk kam dashtë me t'ba me lotë
Shaqir Cërvadiku - Moj e mira bregut cemit
You have to thank the author or make a post to see this text.