You are not logged in.

Dear visitor, welcome to ¤ I L L Y R I A ¤. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Dardanicum Sagittarius

Administrator

  • "Dardanicum" started this thread
  • Albania

Posts: 2,732

Date of registration: Jun 22nd 2010

Level: 48 [?]

Experience: 8,301,096

Next Level: 8,476,240

  • Send private message

1

Tuesday, October 6th 2009, 9:54pm

Skenderbeu - Film artistik - 1953 (HD)

ketu mund te shkarkoni filmin artistik "Skenderbeu"
ko-produksion shqiptar-rus, nga viti 1953. regjia:
Sergej Jutkeviç. rolet: Akaki Khorava, Besa Imami,
Adivie Alibali, Semyon Sokolovsky, Veriko Andjaparidze,
Naim Frashëri, Marie Logoreci, etj. shikim te kendshem.Filmi tregon për aktet legjendare pothuajse mitike të Gjergj Kastriotit Skënderbeut kundër njërës nga perandoritë më të pamëshirshme dhe më të mëdha të botës, Perandorisë Osmane. I dhash këtij filmi një 7 megjithatë, ai nuk paraqet imazhin e vërtetë të Skënderbeut. Ai nuk ishte një malësor, më parë ai ishte një Princ i një gjaku shumë fisnik,dhe si thuhet në kronikat e Princ Muzakës dhe në biografinë e Zhak Lavardine, familjes së Skënderbeut mund ti ndiqeshin rrënjët deri në 30 breza, dhe se ata ishin të lidhur drejtpërsëdrejti me mbretin legjendar Pirro që ishte pasardhës i Akilit Epiriot, dhe nga atje rrjedh një racë e fuqishme e Epiriotëve, një fis pellazgo-ilir. Ky sfond nuk është në film, pjesërisht për shkak se ato informata u gjetën vetëm në 20 vitet e fundit, që më bën të pyes athua kur do të shkruhet në Holivud një dorëshkrim në lidhje me historinë e vërtetë të atij që mund të quhet Mbreti i fundit luftëtar dhe intelektual në të njëjtën mënyrë si legjendat Arthuriane (vetëm këtë ne e dimë me siguri të jetë e vërtetë) dhe shumë komandantë të tjerë të çmuar gjatë historisë së njerëzimit. E patëm Trojën, Aleksandrin dhe madje Herkulin, tani është koha për të shkruar rreth Skënderbeut të madh dhe se si ai e shpëtoi Europën nga kërcënimi otoman, duke luftuar kundër tyre i vetëm (me përkrahje të vogël nga Papa), për më shumë se 25 vjet. Ky film duhet shikuar patjetër, unë nuk e di nëse ata kanë arritur të vënë titrat, por muzika është sigurisht e mahnitshme, dhe kur kemi parasysh se kjo është bërë me ndihmën e rusëve, sepse Shqipëria ishte shumë e varfër që të përballojë një film të tillë, mendoj se në përgjithësi për kohën, për njohuritë që kishim rreth Skënderbeut, apo duhet të them njohuritë e gjithmbarshme që kemi pasur rreth tij, ky është me të vërtetë një film i shquar me elemente artistike. Aktori i cili luan Skënderbeun është me siguri njeriu më i përshtatshëm që mund të gjendej. Jam i sigurt se homologu i tij sot do të ishte Russell Crow.

Madhesia: 524.52 MB - 1
Madhesia: 485.63 MB - 2

Pjesa 1

Hidden Text Hidden Text

You have to thank the author or make a post to see this text.

Pjesa 2

Hidden Text Hidden Text

You have to thank the author or make a post to see this text.

xenis

Beginner

Posts: 3

Date of registration: Mar 20th 2009

Level: 17 [?]

Experience: 10,494

Next Level: 13,278

  • Send private message

2

Wednesday, October 7th 2009, 1:40pm

FLM per filmin, por winrar s'po ban dicka.

Dardanicum Sagittarius

Administrator

  • "Dardanicum" started this thread
  • Albania

Posts: 2,732

Date of registration: Jun 22nd 2010

Level: 48 [?]

Experience: 8,301,096

Next Level: 8,476,240

  • Send private message

3

Wednesday, October 7th 2009, 4:39pm

une e kom provu para se me e ngarku ne megaupload.
mundet me ndodh se tu ka korruptu gjate shkarkimit.
provo, hape winrar, gjeje filmin, para se me ekstraktu,
plotesoje katrorin "keep broken files", e atehere "ok".

pelasgian Taurus

Beginner

Posts: 1

Date of registration: Oct 5th 2011

Level: 12 [?]

Experience: 2,570

Next Level: 2,912

  • Send private message

4

Wednesday, October 5th 2011, 3:02am

Filmi Proka

Faleminderit. Kisha pas deshire me pa edhe filmin PROKA. Nuk e di a ka ketu ndonje link per te.

1 user apart from you is browsing this thread:

1 guests

Counter:

Hits today: 5,886 | Hits yesterday: 18,613 | Hits record: 30,310 | Hits total: 21,815,882

Legend:

Forum contains no new posts
Forum contains new posts
Forum is closed
Forum is an external link